Tiivistyspalvelut

Teemme ikkuna- ja ovilasien huolto- ja korjaustyöt tarpeidesi mukaan ja joustavasti. Lasien vaihdon ja korjauksien lisäksi meiltä saat myös tiivistyspalvelut.

Tiivistyspalvelut

Pitämällä huolen ikkunoiden ja ovien huolloista sekä kunnossapidosta voit pidentää niiden käyttöikää huomattavasti. Ovien ja ikkunoiden korjaaminen lisää luonnollisesti myös niiden käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta. Tiivistämällä oikein ehkäiset myös ikkunoiden puuosien kosteusvaurioita.

Tarkista tiivisteiden kunto vuosittain ennen lämmityskauden alkua, ja uusi vioittuneet tai vanhat tiivisteet. Tiivisteet kannattaa uusia myös ikkunoiden kosteusvaurioiden korjauksen yhteydessä.
Käytämme etupäässä silikonitiivisteitä (4–12 mm), mutta katsomme tarvittavat tiivisteet ja muun muassa oikean koon aina tapauskohtaisesti. On tärkeää, että tiiviste on sopivan kokoinen. Liian ohut tiiviste ei pidä kylmää ilmaa ja kosteutta ulkopuolella. Toisaalta liian paksu tiiviste hankaloittaa ikkunan toimintaa.

Ikkunoiden tiivisteiden kunto kannattaa tarkistaa vuosittain. Vaikka ikkunat ja puitteet kestävät käytössä pitkään, tiivisteitä voi joutua vaihtamaan siihen nähden useinkin, riippuen tiivistemateriaalista. Tiivisteiden kunto ja paikallaan pysyminen tarkistetaan ikkunoiden muun huollon tai pesujen yhteydessä. Tarkista tällöin, että tiivisteet ovat ehjät ja paikoillaan ja sisäpuite tiivistyy karmia vasten.

Helojen/lukkojen sekä saranoiden kunto tarkistetaan tiivistyksen yhteydessä ja tarvttaessa ne voidellaan käyttömukavuuden lisäämiseksi tai jos kunto on huono niin tällöin suosittelemme niiden uusimista.

Kuinka arvioit ikkunoiden tiivistystarpeen?

  • Silmämääräisesti katsottuna tiiviste repsottaa tai kokeiltaessa sen reuna on irti pinnasta.
  • Tiiviste ei ole elastinen.
  • Tiiviste on liian ohut (ei litisty lainkaan).
  • Ikkunan puuosissa on kosteusvaurioita (maali hilseilee, pinta lahonnut).
  • Luottokortin pystyy työntämään ikkunalasien ja ikkunalistojen väliin (katso oheisesta opasvideosta).
  • Ikkunan läheisyydessä tuntuu havaittavaa ilmavuotoa, esimerkiksi paperi heiluu.
  • On tarve nostaa sisälämpötila yli 24 celsiusasteeseen.