Dubai Expo 2020

Kuopiolainen pieni perheyritys mukana Dubai Expo 2020 -maailmannäyttelyssä, Arabiemiraateissa

Kuopiolainen pieni lasialan perheyritys, Lasilinkki Oy, osallistuu Dubain maailmannäyttelyyn osana Suomen paviljonkia. Lasilinkki valmistaa Suomen paviljonkiin käsin kuvioidut lasiliukuovet, jotka on suunnitellut arkkitehti Gregor Turnsek JKMM Arkkitehdit Oy:stä. Maailmannäyttely avataan Dubaissa lokakuussa 2021.

Suomi osallistuu Dubain maailmannäyttelyyn JKMM Arkkitehtien suunnittelemalla ‘Snow Cape’ paviljongilla, jonka suunnittelussa inspiraation lähteenä on toiminut ohut, valkoinen ensilumen kerros, joka peittää suomalaisen maiseman alkutalvesta.

Suomen ja paviljongin pääteema on Suomi – Tulevaisuuden onnellisuuden jakaminen. Suomen osallistuminen maailmannäyttelyyn tuo maailmanlaajuista näkyvyyttä ja tavoitteena on muun muassa edistää suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja saada ulkomaisia investointeja Suomeen. Suomalaisyrityksille Dubain maailmannäyttelyyn osallistuminen on liiketoiminnan kasvun näkökulmasta erityisen tärkeää.

Dubai Expo 2020 maailmannäyttelyn pääteema on “Connecting Minds, Creating the Future” ja se järjestetään Arabiemiraateissa 1.10.2021 – 31.3.2022.
180 maata on ilmoittanut osallistuvansa näyttelyyn omilla paviljongeillaan. Puolen vuoden aikana maailmannäyttelyyn odotetaan 25 miljoonaa kävijää.

“Otin rohkeasti yhteyttä pääkomissaariin”

Kuopiolaisen lasialan perheyrityksen, Lasilinkki Oy:n toimitusjohtaja ja kolmannen polven yrittäjä, Essi Sundman, otti rohkeasti yhteyttä Dubain maailmannäyttelyn Suomen pääkomissaariin, teollisuusneuvos Severi Keinälään.

“Otin rohkeasti yhteyttä pääkomissaariin heti kun ensimmäiset tiedotteet näyttelystä ilmestyivät, koska paviljongin nimi on ‘Lumi’ ja ajattelin, että käsintehdyt, jääpinnalta näyttävät, lasiseinämme sopisivat sinne loistavasti.”

Rohkea yhteydenotto kannatti ja yritys pääsi mukaan Suomen paviljongin toteutukseen.

“Valmistamme maailmannäyttelyyn kolme isoa käsintehtyä lasiliukuovea. Kuviot on suunnitellut arkkitehti Gregor Turnsek JKMM Arkkitehdit Oy:stä. Kuviot on tehty käsityönä. Ensin valmistimme muotin lasinsulatusuunin pohjalle ja lasi sulatettiin muotin päälle. Myös ovien vetimet on valmistettu käsityönä lasista sulattamalla”, kertoo Lasilinkki Oy:n toimitusjohtaja Essi Sundman.

“Iso näytönpaikkka ja mahdollisuus meille olla mukana tässä projektissa. Kansainvälistyminen on aloitettu yrityksessämme muutenkin.
Yhteistyö Business Finlandin ja JKMM Arkkitehtien kanssa on sujunut loistavasti ja ollut erittäin opettavaista ja hedelmällistä. Innolla odotamme mitä ovia tämä tapahtuma meille aukaisee.
Toivottavasti suomalainen design ja käsityönä valmistetut lasituotteemme herättävät paljon kiinnostusta.” toivoo Essi Sundman lopuksi.