Referenssitarinat

Lasilinkki on toteuttanut neljän vuosikymmenen ajan erilaisia rakennus- ja sisustuslasituksia lukuisiin kohteisiin ympäri Suomea

”Tuotteidemme design, suunnittelu ja valmistus on kotimaista ja käsityönä valmistettua. Lasilinkin rinnalle on viimeisen vuosikymmenen aikana noussut Essis by Lasilinkki, joka keskittyy vahvasti sisustuselämyksien luontiin lasista. Suurin vahvuutemme on kyky luoda toimivia ja tyylikkäitä ratkaisuja mittatilaustyönä yhdessä suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa. Oma suunnittelumme, tuotanto ja asennuspalvelut mahdollistavat toimitusvarmuuden ja aikataulussa pysymisen.

Sinun ei tarvitse suunnitella ideaasi tuotteidemme ympärille, vaan tuotteemme mitoitetaan suunnitelmiisi sopiviksi. Me tunnemme lasin.”

– Essi Sundman, yrittäjä Lasilinkki Oy –

Kuopion Portti, Matkakeskus Kuopio

Lasilinkille oli suuri kunnia päästä toteuttamaan lasiratkaisuja Kuopion Portin julkisiin tiloihin, joka toimii myös uutena matkakeskuksena Kuopiossa.

Pääsimme toteuttamaan yhteistyössä Rakennusliike Laptin kanssa julkiseen tilaan Portissa tyylikkään kaidelasiratkaisun.

Kaidelasitus toteutettiin kevyillä pistekiinnitysheloilla, jotka antavat kokonaisuudelle klassisen ja ilmavan ulkoasun. Myös portaiden valaistukseen haluttiin panostaa. Käsijohteiden alaosassa on valaistus, joka helpottaa portaissa kulkua ja tuo tilaan lisää valoa. Lisäksi valmistimme julkisiin tiloihin erilaisia peilejä.

KPY Novapolis Kuopio

KPY Novapoliksen uuden rakennuksen Viestikadun ala-aulaan teimme vitriinin Hiili & Timantin suunnittelijan Jennika Ritalan suunnitelmien pohjalta.

Vitriinissä on historian havinaa, sillä siihen aseteltiin vanhoja puhelimia näyttävästi esille. Puuosat tulivat yhteistyökumppaniltamme ja kasasimme ja asensimme vitriini valoineen tilaan.

Bo LKV

Bo LKV on kiinteistöalan moniosaaja ja edelläkävijä. Bo LKV välittää koteja uudella tavalla, freesillä otteella, tämän päivän työkaluin.

Olemme olleet toteuttamassa erilaisia tilaratkaisuja niin Bo LKV:n omiin toimitiloihin kuin heidän asiakkaidensakin koteihin. Bo LKV:n toimitilojen kohteissa on haluttu toimivien ratkaisujen lisäksi tuoda esille uusia sisustuslasiratkaisuja ja -elementtejä. Ohesta pääset tutustumaan Kuopion toimiston ja Helsingin kohteiden tilaratkaisuihin.

Ravintolamestarit

Lasilinkki Oy on jo vuosien ajan tehnyt yhteistyötä kuopiolaisen ravintolamaailman kärkitoimijan Ravintolamestareiden kanssa.

Ravintolamestareiden ravintoloihin lukeutuvat mm. Kuopion tunnetuimpia ravintoloita kuten Musta Lammas, Isä Camillo, Puijon torni ja Puijon maja mainitaksemme vain muutamia.

Kohteissa olemme hakeneet aina aikaa kestäviä ekologisia ratkaisuja. Olemme mm. toteuttaneet uudistettuun Puijon Torniin kierrätyslasilaatasta baaritiskin saarekkeen lasilaatan, joka on tehty vanhan ravintolan lasijätteestä kun taas Puijon majalla voit ihastella mm. Essis by Lasilinkin ihastuttavaa kierrätyslasista tehtyä ikkunaa.

Sisustuslasiratkaisujen lisäksi olemme luoneet heille lautasia, jotka on tehty heidän omista vanhoista viinilaseistaan.

Kuopion Energia

Kuopion Energian päätoimipisteelle Kuopioon toteutettiin suuri lasivitriinikokonaisuus asiakkaan mittojen mukaan.

Lasivitriinin näyttävää ulkoasua korostamaan suunnittelimme siihen kohdevalaistuksen, joka tuo lasin kauneuden esiin. Lasivitriinin hyllyt on tehty kevyellä vaijerikiinnityksellä ja se on lukittavaa mallia.

Penttilänranta Joensuu

Pielisjoen itärannalle rakennetun Penttilän rannan siluetti piirtyy maisemaan urbaanina ja monikerroksisena. Moderni ja yhteisöllinen asuinalue on myös merkittävä taidehanke; noin prosentti rakentamiskustannuksista on käytetty taiteeseen.

Rakennuksen arkkitehtina toimi Kirsti Siven ja Pekka Paikkari teoksien suunnittelijana; Joensuu Penttilän rantaan asuinalueelle kierrätyslasisia lasiteoksia. Teoksia löytyy paitsi rakennusten julkisivuilta, myös aulatiloista, pihapiireistä ja puistoista.

Lasilinkki toteutti kierrätyslasiset teokset niin, että ne ovat osa rakennuksien julkisivuja.

Deliberi Tapiola

Food & Bar Deliberi Tapiolaan toteutettiin kierrätyslasilaatasta näyttävä katseenvangitsija yhdessä Planovan suunnittelija Maarit Gummeruksen kanssa.

Ravintolan yksi seinistä on laatoitettu kierrätyslasista tehdyillä lasilaatoilla. Kierrätyslasi kimmeltelee lumihiutaleiden tavoin valossa ja tuo tilaan sen extra ripauksen luksusta arjen keskelle.

Turun kirjastosilta

Kevyen liikenteen silta sijaitsee Turun keskustassa ja se vie Aurajoen yli.

Silta sulautuu hyvin ympäristöönsä. Sillan kaiteet ja niiden valaistus tuovat sillan muodon esiin. Kaide muodostuu puisen yläjohteen ja reunapalkin väliin kiinnitetyistä lasisäleistä. Valojen väriä ja voimakkuutta säätämällä silta elää Aurajoen veden välkkeessä.

Turun kirjaston sillan kaidelasitus toteutettiin karkaistuista ja laminoiduista optiwhite lasista. Sillan suunnitteli Insinööritoimisto Pontek Oy.

Chambange Bar

Loistoristeilijä Oceans of the Seas Shampanja baarin etulevyt on käsityönä lasista valmistettu.

Lasi on kuvioitua, sulatettua ja karkaistua 8 mm lasia, joka on sulatuksen jälkeen karkaistu turvalasiksi ja hiekkapuhallettu.

Kokonaisuuden on suunnitellut talomme oma artesaani Sami Hyvärinen. Suunnittelun taustalla oli ajatus merestä ja sen kimalluksesta.

Finnavia Rissala

Asiakaspalvelupisteisiin toteutettiin lasikannet karkaistuna ja tiskin edukseen lasiksi valikoitiin etsattu Optiwhite UV-liimattuna.

Lasit myös valaistiin, jotta lasien päälle tulleen kannen kuviointi nousisi paremmin esiin. Kokonaisuudesta tuli kaunis ja eheä.

Levi Hotelli

Kohteeseen tehtiin taidelasista sulattamalla lasiallas ja hyllykokonaisuuden etulevyt.

Punaisesta artista lasista sulatetut lasialtaat valaistiin myös tuomaan lisää tunnelmaa tilaan. Baarikaapin etulevyt ovat käsinmaalatut. Kokonaisuus nivoutuu hyvin yhteen muun minibaarin kanssa.

Carlson Tavaratalo

Suunnittelimme yhdessä muotoiluakatemian kanssa tavaratalo Carlsonille lasisen taideteoksen.

Taideteoksen taustalla kantavana ideana oli lasin uudelleen käyttömahdollisuus ja muovautuvaisuus. Lasinen taideteos ”Järvi” on tehty kierrätyslasista. Se on sulatettu eri tekniikoilla tavaratalon vanhoista ikkunalaseista.

Hotelli Glon ravintola, Helsinki

Tilaan toteutettiin oman suunnittelijamme Sami Hyvärisen lasitaideteokset ikkunoihin tilan suunnitelleen arkkitehdin toiveiden mukaisesti.

Punaiset taidelasit on käsityönä muotoiltu ja kuvioitu sulattamalla.

Lahden tiede- ja yrityspuisto

Suunnittelija Tapio Anttila suunnitteli Lahden tiede- ja yrityspuistoon lasisia sisustuselementtejä, joissa on käytetty materiaalina kierrätyslasia.

Lasikokonaisuuksien taustalla oli idea ekologisuudesta; kierrätyslasin moninaiset mahdollisuudet ja muovautuvaisuus. Kohteeseen toteutettiin Sirua-kierrätysvalaisimia, kierrätyslaista tehdyt suojat kasviruukuille ja valaistu lasiseinäke Huurre kierrätyslasilaatasta.

Tästä projektista myös muokkautui Sirua kierrätyslasi valaisin Essis Collection vakiotuotteeksi.

Kuopion Yliopistollinen Sairaala, Kappelit

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ja Korkeasti pyhitetty Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo vihkivät 2015 KYSin Sädesairaalan ison ja pienen kappelin.

Kappeleissa on kaksi samanlaista lasireliefiä. Teokset ovat meidän oman suunnittelijamme, lasitaiteilijan Sami Hyvärisen käsialaa. Teokset on molemmat tehty kierrätyslasista sulattamalla. Lasiteokset ovat valaistut, joka tuo kauniisti esiin lasin pinnan muodot.

Asiakaskohde 1

Asiakaskohde 2

Asiakaskohde 3