Suunnittelijat

Sami Hyvärinen

Suunnittelija, lasitaiteilija ja artenomi

Sami on kuulunut talon vakiokalustoon jo vuodesta 2004 alkaen.

Suunnittelu- ja taiteilijan työn lisäksi Samin arkeen kuuluu myös asennustyöt. Vuosien saatossa hän on oppinut ymmärtämään lasin sielua ja rakastamaan tätä joskus oikukastakin materiaalia. Samin suuria vahvuuksia suunnittelun, luovuuden ja kekseliäisyyden lisäksi on vahva tekninen osaaminen ja visuaalinen hahmottaminen. Suurin osa Uniikeista lasituotteista onkin Samin kynän ja käden käsialaa.

Yleensä asiakas tulee idean tai jonkun ajatuksen kanssa, jota ei ole vielä olemassa, joka muovautuu valmiiksi tuotteeksi asiakkaan toiveiden mukaisesti Samin osaavissa käsissä.

Lasi on osaltaan materiaalina armoton ja Samikin on joutunut virheiden kautta oppimaan lasin oikut. Samin omasta mielestä hienointa on, että pääsee luomaan uniikkeja tuotteita asiakkaille, lasissa itsessään kiehtovinta on valon eläminen lasissa ja sen monipuolisuus materiaalina.

Minna Haapakoski

Muotoilija ja sisustussuunnittelija

Minna on pienestä pitäen rakastanut sisustamista ja kauniita muotoja.

Hän on opiskellut sekä sisustussuunnittelijaksi (AMK, SI) että muotoilijaksi (AMK).

Minnan työn ideat kumpuavat esimerkiksi luonnosta, ympäristöstä ja arkkitehtuurista. Hänen supervoimansa muotoilijana ja suunnittelijana on ehdottomasti kyky innostua jokaisesta uudesta projektista yhdessä asiakkaan kanssa. Oman suunnittelutoimiston Minna perusti vuonna 2007.

The new RETRO

Uusi malli syntyi suunnittelija Minna Haapakosken tarpeesta saada saunan ovi vapaa-ajan asunnolleen.

”Sain Minnalta viestiä tammikuun lopulla, hän etsi vähän erikoisempaa saunan ovea heidän vapaa-ajan asunnolleen ja huomasi meidän mahdollisuutemme räätälöidä kuvioita lasioviin. Minnan suunnittelema kaunis kuvio toimi niin upeasti lasilla, että halusimme sen ehdottomasti mukaan mallistoomme pysyväksi malliksi”, kertoo Essi Sundman, Essis By Lasilinkiltä.

Suunnittelijat Saana ja Olli

Saana ja Olli on turkulainen suunnittelijapariskunta ja palkittu muotoilutoimisto.

Saana ja Olli suunnittelee omaa, 100 % hamppukankaasta Suomessa valmistettua tekstiilimallistoaan ja on sen lisäksi tehnyt suunnittelutöitä kymmenille kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille ja osallistunut lukuisiin muotoiluprojekteihin ja -näyttelyihin Reykjavikista Lagosiin asti.

Auringonnousu-lasiseinä

Suunnittelun lähtökohtana oli aikaa ja katselua kestävä, selkeälinjainen lasiseinämalli.

Tavoitteena oli suunnitella seinä, joka soveltuisi monenlaiseen kylpyhuoneeseen ja olisi käytettävissä myös muissa tiloissa. Inspiraationa toimi ikiaikaisen saaristolaismaiseman kauneus kanavoituna graafiseen muotoon. Seinässä ajatuksena oli leikitellä erilaisilla tekstuureilla ja heijastuksilla lasipinnan läpi.

Tapio Anttila

Sisustusarkkitehti ja suunnittelija

Sisustusarkkitehti ja suunnittelija Tapio Anttila (s. 1962) on monipuolinen freelance-suunnittelija Lahdesta.

Anttila työskentelee tuote- ja konseptisuunnittelun alalla sekä sisutusarkkitehtina. Hän on erityisen kiinnostunut suomalaisesta puusta ja nykyaikaisista tavoista työskennellä sen kanssa kunnioittaen kuitenkin edelleen perinteitä.

Tapio Anttilalle suunnittelun ydin lähtökohtana on ekologisuus. Yksinkertaisuus, esteettinen muoto, kieli ja toiminnallisuus ovat parhaat sanat kuvailemaan hänen suunnitelmiaan tuotteita ja kohteita, unohtamatta hienovaraista huumoria.

Lue hänestä lisää täältä.

Sirua-valaisin

Kierrätyslasista valmistettu Sirua-valaisin on upea katseenvangitsija kotisi sisustuksessa.

Olemme suunnitelleet Sirua-valaisimen yhteistyössä Tapio Anttilan kanssa.

Valaisimessa yhdistyy ekologisuus ja näyttävyys. Murskattu ja uudelleen sulatettu lasi on kuin keväinen kimalteleva jäähile.

Kaisa Kartela

Graafinen suunnittelija ja kuvittaja

Kaisa Kartela on helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka auttaa asiakkaitaan heidän tarinoidensa ja haaveidensa visuaalisissa toteutuksissa.

Essis-brändille Kartela suunnitteli uuden visuaalisen identiteetin, auttoi ilmeen jalkauttamisessa sosiaaliseen mediaan ja printtimateriaaleihin sekä toteutti joukon GIF- ja MP4-animaatioita markkinoinnin tueksi.