Kierrätyslasi

Kierrätyslasi sisustuksessa

Lasi itsessään on materiaalina ekologinen ja se voidaan käyttää useaan kertaan. Kierrätyslasilla voit herättää eloon vanhankin kalusteen. Kierrätyslasi sisustuksessa ei ole ainoastaan ekologinen teko, vaan se on myös todella kaunista ja ajatonta.

Osa mallistostamme valmistetaan omasta tuotannostamme syntyvästä kierrätyslasista, mutta olemme tehneet myös esimerkiksi tilaustyönä tarjoiluastioita ravintolan omista rikkoutuneista laseista.

Yrityksemme oma lasijäte pestään, murskataan, seulotaan ja sulatetaan uudelleen isoiksi levyiksi, joita voidaan käyttää sisustuksessa monipuolisesti: laatat, keittiön välitilan lasit, lasipöydät, reliefimäiset teokset, valaisimet, seinäkkeet sekä altaat voidaan kaikki tehdä kierrätyslasista.

Teemme kierrätyslaseista myös isoja seinäkkeitä asiakkaiden omien kuvioiden sekä ideoiden pohjalta. Kuuntelemme aina asiakasta ja meille saa rohkeasti ehdottaa uusia ideoita.

Lasit kestävät kovaakin kulutusta ja ovat todella helppohoitoisia. Kierrätyslasissa ainutlaatuista on käsityön yksilöllisyys ja arvokkuus. Valitsemalla kierrätyslasituotteen, valitset ekologisuuden rinnalla kauniin ja näyttävän ulkonäön.

Sirua-valaisin

Kierrätyslasista valmistettu Sirua-valaisin on upea katseenvangitsija kotisi sisustuksessa. Sen voi asentaa niin kattoon kuin seinälle.

Olemme suunnitelleet Sirua-valaisimen yhteistyössä Tapio Anttilan kanssa. Valaisimessa yhdistyy ekologisuus ja näyttävyys. Murskattu ja uudelleen sulatettu lasi on kuin keväinen kimalteleva jäähile.

Kierrätyslasipeilit

Kierrätyslasipeilit tehdään työpajallamme käsityönä murkatusta jätelasista sulattamalla. Saat peilin myös mittojesi mukaan haluamallasi sävyllä ja muodolla.

Kierrätyslasista valmistetut kehykset voidaan valita valaistuna tai ilman valoa. Valaistuna kehys jättää osan peilin reunoista näkyviin ja valaisematon kehys peittää reunat kokonaan.

Kierrätyslasihyllyt

Essis Collectionista löytyy kauniit kotimaisena käsityönä valmistetut lasihyllyt. Uniikki tuote on valmistettu ekologisesti kierrätyslasista. Vakiokoon lisäksi voit tilata kierrätyslasihyllyn myös mittojesi mukaan.

Vakiovärit: Optiwhite, harmaa ja pronssi

Katso tarkemmat tiedot tuotekortilta.

Kierrätyslasiset välitilalasit

Valossa kimaltelevat Essis keittiön välitilat valmistetaan kierrätyslasimurskasta käsityönä asiakkaan haluamiin mittoihin. Lasin etupinta on sileä, joten se on helppo pitää puhtaana. Lasituksen ympärille tulevat listat on kiinnitetty valmiiksi, joten asennus käy vaivattomasti. Välitilan suositeltu max. pituus yhdelle palalle on 2400 mm. Ilmoita meille aukon tiukat mitat tai pyydä meidät mittauskäynnille.

Tiesithän myös, että valoa taittavan sileän pintansa vuoksi kierrätyslasi sopii myös tehosteseiniksi mm. saunaan tai olohuoneeseen.

Vakiovärit: Optiwhite, harmaa ja pronssi

Katso tarkemmat tiedot tuotekortilta.

Kierrätyslasilaatat

Ekologisilla kierrätyslasilaatoilla pystyt luomaan näyttäviä kokonaisuuksia. Kierrätyslasilaatat ja -elementit valmistetaan mittojen mukaan Lasilinkin omasta jätelasista sulattamalla. Eri lämpötiloilla ja ainevahvuuksilla voidaan varioida laatan rakennetta ja ulkonäköä. Lasien pintaan voidaan tehdä kuvioita esimerkiksi sulatuksen yhteydessä tai hiekkapuhaltamalla.

Kierrätyslasielementtien ja -laattojen käyttökohteita ovat mm. seinäkkeet, tilanjakajat, julkisivuelementit, tiskien etulevyt, tasot, sisustuslaatat, valaisimet ja taideteokset.

Tarvittaessa voimme toimittaa elementit ja kiinnikkeet myös kokonaispakettina asennuksineen.

Uniikit lasituotteet

Lasi materiaalina on muokattavissa sisustukseen hyvin monipuolisesti. Kaikkiin tuotteisiimme voidaan tehdä uniikki kuvio yhdessä suunnitellen. Suunnittelun lähtökohtana voi olla esimerkiksi valokuva tai vain mielikuva kuviosta, jota tuotteeseen halutaan.

Saat meiltä myös kaikki profiilit sekä lasien kiinnitysmekanismit. Varastossamme on useita erilaisia lasitusprofiileja.