Essis by Lasilinkki
Stockholm Furniture Fairiin 2023!

Stockholm Furniture Fair on toiminut Skandinavian suunnittelun näyteikkunana jo yli 70 vuoden ajan, mutta nyt ensimmäistä kertaa me,
Essis by Lasilinkki, olemme siellä mukana! Tapahtuma on alalla tunnettu ja mukana on monia erittäin arvostettuja brändejä. ⁠

Kuopiosta Skandinavian suurimpaan näyteikkunaan

kotimaista käsityötä ja designia lasista!

Essis by Lasilinkki tuo tämän vuoden helmikuussa Stockholm furniture fair tapahtumassa lasilla sisustamiseen uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja perinteisimmille laseille. Valmistamme itse erilaisia kuviolaseja useissa sävyissä sisustuslasiratkaisuihin kuten lasioviin, lasiseiniin ja lasikalusteisiin. Koska kuviointi voi olla miltein mitä vaan, niin tämä avaa mahdollisuuden monipuoliseen ja persoonalliseen lasilla sisustamiseen.

”Aivan alusta alkaen olen tiennyt, että meillä on jotain erityistä ja todella uniikkia käsissämme. Ei pelkästään se, että teemme jotain mitä muut eivät, vaan se, että meillä on parhaat ja osaavimmat lasimestarit. Olemme maltilla kasvattaneet sisustuslasipuoltamme ja ennen kaikkea viimeisimmän 5 vuoden aikana panostaneet sulatettuihin kuvioituihin laseihin, kierrätyslasituotteisiin ja mittatilaustöihin.” Essis by Lasilinkki brändin perustaja ja luova johtaja Essi Sundman kuvailee.

”Tukholman messut ovat olleet jo pitkään unelmani, mutta messuille osallistuminen ei ole vain unelman toteutusta, vaan taustalla on oikeasti pitkäjänteisen kehitystyön seuraava steppi. Pystymme luomaan uniikkeja kokonaisuuksia laseillamme sisustukseen ja haluamme näyttää sen kaikille. Lasi on materiaalina monipuolinen ja sen mahdollisuudet ovat loputtomat” Sundman hehkuttaa.

Intohimo ja visio – lasimestarin työkalut

Upeiden lasiteoksien taustalta löytyy Lasilinkin omat master artesaanit, Sami Hyvärinen ja Vladimir Krasnov.

”Tämä on ollut äärimmäisen antoisaa, kun on päässyt täysin uppoutumaan tähän prosessiin kokonaisvaltaisesti. Se, että pääsee luomaan uutta täysin nollasta ja näkemään koko prosessin on äärimmäisen antoisaa. Tässä on päässyt leikittelemään omilla visioilla, mutta myös tuomaan omaa taiteellista näkemystä esiin.

Monesti abstraktimmat teokset syntyvät intuitiolla. Se miten valo herättää lasin pinnan ja muodon eloon on äärimmäisen inspiroivaa. Lasin sielun saloihin uppoutuu helposti ja on ollut todella kiehtovaa löytää vielä näiden vuosienkin jälkeen lasista jotain uutta” ,Sami Hyvärinen summaa yhteen tuntojaan.

Vladimirin, tuttavallisemmin Vovan, töissä huomio kiinnittyy vahvasti yksityiskohtiin ja viimeisteltyyn lopputulokseen.  ”Olen äärimmäisen ylpeä, että olen päässyt mukaan luomaan lasista jotain mikä tuo iloa ihmisille ja toimii käytännössä. Olen aina tykännyt kokeilla ja keksiä uutta, varsinkin erilaiset tekniikat ovat kiinnostavia. Sen vuoksi olenkin itse rakentanut meille laitteistoa, joka sopii lasin muotoilun suunnitteluun ja valmistamiseen. Toki toisinaan virheistä oppii parhaiten, lasi on välillä niin oikukas materiaalina.”

Uutta ja yksilöllistä lasilla sisustamiseen

Tuomme messuilla esiin meidän erikoisosaamistamme, supervoimiamme! Sulatettu kuvioitu lasimme tulee esiin erilaisissa lasipinnoissa; pöydistä lasioviin aina valaistuihin seinäpaneeleihin saakka. Esittelemme myös ensimmäistä kertaa erilaista lasin muotoilua uusissa pientuotteissamme. Osastollamme yhdistyy puun lämpö ja lasin kaunis keveys ja kuulto. Sävymaailma on hillitty ja harmoninen, jotta näyttävät lasiteokset ja lasin muotoilu pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Osastomme suunnittelu on tehty yhteistyössä Poiat Studion kanssa sen lisäksi toimimme yhteistyössä osaston valmistuksessa niin tuttujen paikallisten yhteistyökumppaneidemme kuin uusien tuttavuuksien kanssa. Osastomme on C13:13.

Stockholm Furniture fair 2023!

Meillä on ilo toivottaa sinut tervetulleeksi Tukholman huonekalumessuille helmikuussa 2023, joka on ollut Skandinavian suunnittelun näyteikkunana jo yli 70 vuoden ajan. Maailman suurimman skandinaavisen muotoilun alustana messut houkuttelevat paikalle ammattilaisvieraita yli 100 maasta. Näytteilleasettajia on 400 kolmestakymmenestä yhdestä eri maasta⁠.

Messujen aikana Tukholman huonekalumessut tarjoavat omaa ohjelmaa pääpuhujineen sekä inspiroivia muotoilu- ja arkkitehtuurikeskusteluja. Vuoden 2023 kunniavieraana on designstudio Front, mikä tekee kunnianosoituksen ensimmäistä kertaa ruotsalaiselle designstudiolle. Heidän kunniavierasinstallaationsa luo sävyn vuoden 2023 Tukholman huonekalumessuille.⁠ Samaan aikaan Tukholmassa vietetään myös Stockholm Design Weekia.⁠

Ota @essisbylasilinkki Instagram-tili seurantaan, niin näet messutunnelmia paikan päältä stooreissamme! Tutustu myös profiilimme kohokohtien kautta making of-kuviin ja videoihin. Lisätietoja tapahtumasta löydät Stockholm Furniture Fair -kotisivuilta.

Kiinnostuitko jostakin tuotteestamme tai tilaratkaisusta?

Ole meihin yhteydessä lasilinkki@lasilinkki.fi niin kerromme mielelämme lisää.