Lasilla sisustamisen mahdollisuudet virtuaaliseksi

Kotisivujemme uudistuksen myötä halusimme luoda jotain täysin uutta ja yksilöllistä lasitusalalle. Toimintamme on monipuolista niin palveluiden kuin tuotteidemmekin osalta. Halusimme myös löytää tavan, jolla voisimme avata asiakkaillemme paremmin lasilla sisustamisen ja rakentamisen mahdollisuuksia.

Projektin idea sai alkunsa jo Habitaressa syksyllä 2019, kun suunnittelija Emilia Åman ja Lasilinkin toimitusjohtajamme Essi Sundman pohtivat lasin käyttöä sisustuksessa. Tästä syntyi idea virtuaalisesta talosta, joka olisi täynnä Lasilinkin ja Essis Collectionin tuotteita ja jossa käyttäjä voisi itse kulkea.

Ideaan palattiin uudelleen kesällä 2020, kun korona pisti miettimään erilaisia mahdollisuuksia esitellä tuotevalikoimaa ja lasilla sisustamisen mahdollisuuksia, kun asiakas ei enää fyysisesti päässytkään myymälään. Tällöin virtuaalinen talokierros sai kunnolla lähtölaukauksen.

Virtuaalisessa lasitalossa pääsee tutustumaan Lasilinkin ja Essisksen malliston tuotteisiin sekä mittatilaustuotteisiin. Talosta on suora ohjaus lisätietoihin joko verkkokauppaan tai kotisivuille. Asiakas pääsee helposti kiinni itselleen tärkeään lisätietoon tai suoraan ostoksille. 3D-lasitaloon pääsee tutustumaan niin mobiilistikin kuin tietokoneellakin. Mobiilissa talossa liikkuminen tapahtuu nuolinäppäimien avulla, koneella katsottaessa voit liikkua joko huonevalikosta tai nuolinäppäimien kautta. Virtuaalitalossa on myös toteutettu sellaisia lasituotteita, joita ei ole vielä edes Lasilinkillä oikeasti tehty. Tällä halutaan tuoda esiin Lasilinkin yhtä suurinta supervoimaa; kykyä suunnitella uniikkeja lasituotteita asiakkaan toiveiden mukaan.

Talon arkkitehtuurissa näkyy isoja lasipintoja ja inspiraatiota on haettu Case Study taloista, Hollywoodin rinteiltä asti. Talon suunnittelussa on pyritty tuomaan monipuolisesti esille lasilla sisustamista, siksi talo suunniteltiin kuvitteelliselle nelihenkiselle perheelle, jossa perheen harrastukset saavat vapaasti näkyä. Musiikkihuone, kuntosali, takkahuone, viherhuone… kaikki tilat suunniteltiin niin, että Lasilinkin tuotevalikoima pääsee mahdollisimman hyvin oikeuksiinsa. Sisustuksen väreihin haettiin inspiraatiota Essis by Lasilinkin uudistuneesta brändi-ilmeestä, sekä vuoden 2021 trendeistä.

Projekti on kokonaisuudessaan ollut haastava kuin antoisakin. Lasi ja peili on tosi elämässä jo haastavaa kuvata saatikka sitten virtuaalisesti. ”Erilaisten lasi- ja peilipintojen saaminen oikeannäköiseksi on vienyt satoja tunteja aikaa. Samoin aikaa on vienyt kalusteiden piirtäminen, kun jokainen tuote on pitänyt aloittaa nollasta.” kertoo suunnittelija Emilia Karenina

Projektin haasteellisuudesta huolimatta Emiliasta oli hienoa myös päästä suunnittelemaan kohdetta, jossa ei ollut kuin oma mielikuvitus rajana. Sisustussuunnittelijana Emilia on saanut suunnitella paljon asuntojen sisätiloja. Arkkitehtinä toimiminen oli hyppy tuntemattomaan, mutta opettavaista.

”Haluamme Lasilinkillä olla innovatiivisia ja kekseliäitä sekä tarjota asiakkaillemme elämyksiä sisustuksen parissa. Digitalisoituminen on asettanut alallemme omat haasteensa; haluamme kehittyä ajan mukana ja tuoda alalle jotain uuttaa, joka nostaa lasia sisustusmateriaalina paremmin esiin.

Virtuaalinen maailma on tullut koronan myötä entistäkin lähemmäksi jokaisen meidän arkipäiväämme. Olemme innoissamme tästä uudesta tavasta tuoda lasia esille. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan millaista palautetta saamme lasitalosta, toivonkin että lasitalo tarjoaa ahaa elämyksiä ja inspiroi erilaisiin ja jopa rohkeisiinkin ratkaisuihin sisustamisessa” summaa Lasilinkin toimitusjohtaja Essi Sundman.

Tervetuloa tutustumaan lasitaloon

Tiedustelut: Lasilinkki Oy / Essi Sundman / 0405652957/ essi.sundman@lasilinkki.fi / www.lasilinkki.fi

Suunnittelijat: Emilia Åman ja Savonia AMK sisustusarkkitehti opiskelija Sandra Ahlroos

https://www.emiliakarenina.fi/ / 044 288 3447 / emilia@emiliakarenina.fi .

Essin tärpit talosta:

  1. Takkahuoneen tammiväliseinä raitalaseilla; tässä upeassa seinässä korostuu käsityöläisyys niin lasin kun puun työstämisen osalta. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaille isojakin kokonaisuuksia mittatilaustyönä yhdessä kumppaneidemme kanssa
  2. Tytön makuuhuoneen peilaavat lasit sateenkaarikalvolla. Valloittava uutuus, jolla voi leikitellä sisutuksessa. Meille on tärkeää, että voimme tarjota lasiset elämykset koko perheelle.
  3. Sohvapöydät/ sivupöydät. Talossa on eripuolilla erilaisia sohva- ja sivupöytiä, jotka sopivat moneen eri sisustukseen joko katseenvangitsijoiksi tai osaksi kokonaisuutta.